Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko www.zzzz.si (v nadaljevanju spletna trgovina).

Ti splošni pogoji zavezujejo vse uporabnike, ki želijo v spletni trgovini opraviti nakup.

Uporabnik z opravo nakupa potrjuje, da je seznanjen in v celoti razume splošne pogoje. Uporabnik z opravo nakupa sprejme te splošne pogoje. Pred opravo nakupa te splošne pogoje pozorno preberite. V kolikor se s temi pogoji, v celoti ali deloma, ne strinjate, nakupa v spletni trgovini ne boste mogli opraviti.  S sprejemom teh splošnih pogojev je med vami in Xelio LLC sklenjena veljavna pogodba. 

Uporabnika opozarjamo, da so sestavni del teh splošnih pogojev tudi Plačilni pogoji in dostava, ki je dostopna https://zzzz.si/index.php?route=information/information&information_id=6   Z opravo nakupa uporabnik v celoti sprejema tudi določila Plačilnih pogojev in dostave.

Spletna trgovina je uporabnikom na voljo v stanju ˝takšna kot je˝. Spletna trgovina je v lasti in z njo upravlja podjetje Xelio LLC., 16192 Coastal Highway, Lewes, Delaware 19958, County of Sussex, United states of America (v nadaljevanju Xelio LLC). 

1.     Oprava nakupa v spletni trgovini
Uporabnik lahko nakup v spletni trgovini opravi kot registriran uporabnik. Registracija računa uporabniku omogoča hitrejše nakupovanja, spremljanje statusa naročila ter pregled nad zgodovino naročil.

Pred opravo nakupa so kupcu na voljo naslednje informacije:
-        identiteta podjetja in kontaktne podatke podjetja,
-        bistvene značilnosti blaga oz. storitev,
-        rok dobave, pogoji dostave izdelka in načini plačila,
-        pregled nad ceno izdelka – cena je predstavljena z vključenim DDV , dostopna je tudi končna cena, ki vključuje morebitne stroške (npr. dostava),
-        informacije o možnosti odstopa.

Uporabnik je dolžan, preden zaključi nakup, potrditi naročilo. S potrditvijo naročila uporabnik sprejme te splošne pogoje z vsemi sestavnimi dokumenti.

2.     Cenovna politika
Vse cene na spletni trgovini so v EUR in vsebujejo DDV. V spletni trgovini se prodaja zgolj znižano blago, zato se pri izdelku pojavljata dve ceni:
REDNA CENA izdelka je cena, po kateri se izdelek prodaja, preden je uvrščen v prodajo spletne trgovine. Redna cena je prikazana ob izdelku in označena tako, da je prečrtana.
ZNIŽANA CENA izdelka je cena, po kateri se izdelek prodaja v spletni trgovini in predstavlja ceno, ki jo za izdelek plača kupec.

3.     Pogodba in naročilo z obveznostjo plačila
Cena izdelka z DDV in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. O vseh podatkih o vašem spletnem naročilu boste obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da nas kontaktirate na xelio.slovenia@gmail.com.

Pogodba o nakupu je sklenjena med kupcem in ponudnikom, ko kupec opravi nakup na spletni strani www.zzzz.si, ter od ponudnika prejme potrdilo v elektronski obliki na njegov elektronski naslov. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu ob nakupu izdelka zagotovil sledeče informacije:

-        identiteto podjetja
-        kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
-        bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
-        informacije o dobavi in dobavljivost izdelkov
-        jasno označene cene

Nakupna pogodba je shranjena pri podjetju in jo lahko prejmete na pisno zahtevo.
Svojo zahtevo sporočite na naslov: Xelio LLC., 16192 Coastal Highway, Lewes, Delaware 19958, County of Sussex, United states of AmericaXelio LLC.

Vklopi razum, vzami račun:


4.     Način plačila
Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov (v .pdf formatu) takoj po dostavi paketa oziroma v fizični obliki takoj po prevzemu paketa.
Na voljo so vam številni načini plačila
- z gotovino ob prevzemu,
- s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, American Express (preko spletnega plačila), BA Maestro, Diners club).
Vsi možni načini plačila so opredeljeni v Plačilnih pogojih in dostavi, ki vam je na voljo TUKAJ. .


5.     Možnost odstopa od pogodbe
V primeru, da želite iz kateregakoli razloga odstopiti od prodajne pogodbe oziroma nakupa, nas lahko v 14 dneh obvestite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo za to treba navesti razlog za svojo odločitev.

Obvestilo o odstopu lahko predložite na obrazcu in ga izpolnjenega pošljete na  naslov :

Hilding d.o.o , Brilejeva 15 , 1000 ljubljana  ali z nedvoumno izjavo, ki jo lahko pošljete po e-pošti na info@zzzz.si . 14-dnevni rok ali 90 dnevni podaljšani rok  začne teči z dnem, ko ste prejeli blago.

Obrazec za uveljavitev odstopa od pogodbe vam je na voljo: OBRAZEC-ZA-ODSTOP-OD-POGODBE.doc
Zahtevo za odstop od pogodbe lahko uveljavljate tudi brez obrazca, tako da nas kontaktirate na zgornji e-mail naslov.

Edini strošek, ki vas bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu . Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Podjetje Xelio LLC za prevzem blaga pooblašča podjetje: HILDING, prodaja in proizvodnja, d.o.o.

Brilejeva ulica 15, 1000 Ljubljana, Matična številka: 8222533000, Davčna številka: SI 46617256.

Blago morate vrniti skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in računom. V primeru vračila blaga vam bomo kupnino vrnili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe, razen v primeru plačila s kartico, če še ni bila bremenjena.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila unovčena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.

Prejeti izdelki se morajo vrniti nepoškodovani in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje izdelkov, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo izdelkov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

Naslov za vračilo izdelkov: HILDING, prodaja in proizvodnja, d.o.o.

Brilejeva ulica 15, 1000 Ljubljana

6.     Stvarne napake
Kdaj ima izdelek stvarno napako?

-        če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
-        če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
-        če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
-        če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka

Primernost izdelka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Odgovornost za stvarne napake

Ponudnik mora kupcu izročiti izdelke v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka na izdelku odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bil izdelek izročen.

Kupec, ki je pravočasno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

-        odpravi napako na blagu ali
-        vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
-        blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
-        vrne plačani znesek.

Uveljavljanje stvarne napake

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka. Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Podjetje Xelio LLC za prevzem blaga pooblašča podjetje: HILDING, prodaja in proizvodnja, d.o.o.

Brilejeva ulica 15, 1000 Ljubljana, Matična številka: 8222533000, Davčna številka: SI 46617256.

Naslov za vračilo izdelkov: HILDING, prodaja in proizvodnja, d.o.o., Brilejeva ulica 15, 1000 Ljubljana Xelio LLC. Prosimo, da nas pred vračilom blaga obvestite na e-naslov: info@zzzz.si.

7.     Reklamacije in informacije

V primeru, da ima blago napako, potrošnik lahko blago reklamira. Vrnjeno blago mora biti čisto, nepoškodovano, brez madežev in v originalni embalaži, sicer ga ponudnik ni dolžan sprejeti in bo na stroške pošiljatelja vrnjen kupcu. Vračilo izdelka je potrebno predhodno najaviti na xelio.slovenia@gmail.com. Poslali vam bomo reklamacijski zapisnik, katerega prosimo, da v celoti izpolnite, saj predstavlja ključni dokument za uspešno reševanje reklamacije in je obvezen del vrnjene pošiljke.

8.     Odstop od naročila pred dostavo
V primeru napake pri naročanju izdelkov preko www.outletležišč.si lahko kupec naročilo prekliče pisno na e-mail naslov: info@zzzz.si.

9.     Izdelki, ki jih ni na zalogi
V izrednih primerih je mogoče, da katerega izmed izdelkov ni več na zalogi, kar bo vidno pri samem izdelku. Če želite vedeti, kdaj bo izdelek ponovno na zalogi, nam pišite na info@zzzz.si.

10.  Ponudbe in akcije
Aktualne ponudbe in akcije veljajo samo na spletni trgovini www.zzzz.si. Popusti in različne akcije se med seboj ne seštevajo.

11.  Informativne vsebine
Vsebine na www.zzzz.si spletni trgovini so za informativno in izobraževalno rabo in niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom. Teksti ob izdelkih so informativne narave in so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše opise in informacije se lahko obrnete na nas ali direktno na proizvajalca izdelka.

12.  Slike izdelkov
Prizadevamo si priskrbeti ustrezne slike za vse izdelke v spletni trgovini www.zzzz.si. V primeru morebitnih razlik med barvnimi odkloni in dejanskimi izdelki, to ne vpliva na lastnost izdelka. Dopuščamo možnosti za nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala. Dekorativni material v slikah ni vključen v ceno, razen, če je drugače navedeno. V primeru napak vam bomo omogočili odstop od pogodbe na naše stroške.

Xelio LLC ne odgovarja za zgoraj navedene nepravilnosti podatkov, slikovnega, tekstovnega, zvočnega in video materiala.

13.  Odveza odgovornosti
Xelio LLC se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da Xelio LLC v spletni trgovini ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

14.  Shranjevanje naročila oziroma pogodbe
Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu družbe Xelio LLC., 16192 Coastal Highway, Lewes, Delaware 19958, County of Sussex, United states of America. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov xelio.slovenia@gmail.com.

15.  Zbiranje osebnih podatkov
Pri delovanju spletne trgovine prihaja tudi do zbiranja in obdelave osebnih podatkov uporabnikov.
Upravljavec takšnih osebnih podatkov je je: Xelio LLC., 16192 Coastal Highway, Lewes, Delaware 19958, County of Sussex, United states of America
Več o obdelavi osebnih podatkov, namenih zbiranja, pravni podlagi in zaščitnih ukrepih, ki jih uporabljamo vam je na voljo v naši politiki zasebnosti. [JGI3] 

16.  Pritožbe in spori
Podjetje Xelio LLC spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.  Xelio LLC  se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže po elektronski pošti na xelio.slovenia@gmail.com. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova xelio.slovenia@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Xelio LLC se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Xelio LLC prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

17.  Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Podjetje Xelio LLC skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Podjetje Xelio LLC kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).  
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

18.  Omejitev odgovornosti
Prodajalec ne daje nikakršne garancije ali jamstva glede lastnosti izdelkov, ki jih prodaja v spletni trgovini.
Prav tako Prodajalec ne zagotavlja nemotene uporabe spletne trgovine, pri čemer se zavezuje morebitne napake oz. nedelovanje odpraviti v najkrajšem možnem času. Spletna trgovina je uporabnikom ponujena v obliki ˝takšna, kakršna je˝. Prodajalec ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne posledice, ki bi nastale zaradi napake ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.
Prodajalec ne jamči za točnost in zanesljivost podatkov na spletni strani. Uporabnike pozivamo, da nam, v kolikor opazijo napako na naši spletni strani, to sporočijo na: xelio.slovenia@gmail.com. 

19.  Pravno obvestilo
Spletna trgovina  www.zzzz.si je last Prodajalca; Xelio LLC., 16192 Coastal Highway, Lewes, Delaware 19958, County of Sussex, United states of America. Vse vsebine, objavljene na spletni strani www.zzzz.si so last Prodajalca. Prepovedana je vsakršna uporaba teh vsebin, ne glede na obliko (tekst, slikovni material, video material) in razlikovalnih znakov prodajalca. Prepovedano je kakršnokoli razmnoževanje, prepisovanje, distribuiranje ali kakršnokoli razširjanje vsebin in razlikovalnih znakov brez izrecnega soglasja Prodajalca.

Te splošni pogoji veljajo od: 10.06.2018